فلسفه اسلامی -- نقد و تفسیر ,
سیدان، جعفر، 1313 - . الدرر النبویه فی نقد اراء فلسفیه -- نقد و تفسیر ,
حکمت متعالیه -- نقد و تفسیر ,
مکتب تفکیک -- نقد و تفسیر
توضيحات:
پيشگفتار:
رسالة اعتقادي «اَلدُّرَر النَّـبَويَّه» اثر عالم گرانمايه، استاد بزرگوار، حضرت آيتالله حاج سيد جعفر سيّدان ـ دامت افاضاته ـ ميباشد، كـه در مدينة منوره به درخواست بعضي از فضلا به رشتة تحرير درآمد.
در راستاي استفادة گستردهتر از اين رساله و با عنايت و لُطف استاد، تصميم گرفته شد اين اثر به فارسي ترجمه و با توجه به ديگر درسهايي كه استاد ارائه دادهاند، شرحي بر آن نوشته شود، و اين بنده نيز نكاتي را كه در نقد فلسفه ملاصدرا به نظرم ميآيد، در آن بياورم.
البته نقد فلسفه (به معناي عام) از گذشتههاي دور جريان داشته است، و به معناي خاص آن ـ يعني نقد حكمت متعاليه ـ از زمان ملاصدرا تاكنون ادامه دارد. اين امر بسي روشن است؛ زيرا ملاصدرا از انحراف مصون نيست و خود ادعا نكرده كه از هر اشتباه و خطايي معصوم است، عرفان ابنعربي و انديشههاي ديگران نيز چنين ميباشد و در اين ميان، آنچه اصالت دارد «عقل بيّن» و «وحي» است.
عقل دروني ـ كه همان عقلِ تهي از شوائب و أوهام و پيشساختههاي ذهني است ـ و عقل بيروني كه راهنماييها و ارشاداتِ رسيده و ثابت شده از پيامبر(ص) و پيشوايان معصوم(ع) ميباشد، حجتاند و خطا در آنها راه ندارد. (ص9)
در پايان لازم به يادآوري است ترجمه دقيق و روان اين كتاب توسط فاضل ارجمند سيدهادي حسيني صورت گرفته از زحمات ايشان و نيز بازنگري و دقّتنظر برادران بخش پژوهش مدرسة علوم ديني وليعصر ـ عجل الله فرجه ـ كه در تحقيق و چاپ كتاب سعي و اهتمام نمودند، صميمانه سپاسگزاري و براي همهي آنان از باريتعالي مزيد توفيق در خدمات علمي و ديني مسئلت دارم و اميدوارم اين نوشتار، گامي در راه احياي حق و حقيقت باشد، و در راستاي تفكيك معارف خالص و ناب وحي از انديشههاي بشري فلسفه و عرفان، سودمند افتد. (ص11)